• FİYAT ETİKETLERİNDE “YERLİ ÜRETİM” LOGOSU ZORUNLU HALE GELDİ
  • İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Yayımlandı
  • ESNAF VE SANATKARLARA KULLANDIRILAN KREDELİRDE % 50 - % 100 FAİZ İNDİRİMİ
  • 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NÜ YÜREKTEN KUTLUYORUM
  • ESKİ NESİL YAZAR KASALARIN HAFIZALARI DOLANA KADAR KULLANILACAK
  • GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ
  • ESNAFLARA İNGİLİZCE VE RUSCA KURSU
  • ALESO ÜYELERİNE %10 İNDİRİM
  • ÜYELERE YABANCI DİL DESTEĞİ
  • ALESO'DAN ÜYELERİNE AKARYAKIT İNDİRİMİ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


USTALIK BELGESİ ALMAYANLARA YENİDEN ALMA İMKANI
USTALIK BELGESİ ALMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE 
3308 sayılı kanunun 8. Maddesi çerçevesinde, kanunun kapsama alındığı tarihte, geçici 1. Maddedeki  şartlara sahip oldukları halde MEB tarafından ilan edilen tarihlerde belge almak için müracaat edemeyenlere 16 Mart 2016 tarihine kadar yeniden müracaat etme hakkı verilmiştir. İlgili esnaflarımızın, aşağıdaki koşullara uygun olan kalfa/usta adaylarının belirtilen sürede Alanya Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir. 

GEÇİCİ MADDE UYGULAMASI İLE BELGE ALMA ŞARTLARI
1- Mesleğin kapsama alındığı tarihte 18 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almış olan kişiler mesleğin kapsama alındığı tarihten önce 1 gün bile sigortalı olarak çalıştığını belgelendirdiği  takdirde direk kalfalık sınavına girilebiliyorlar 
2- Mesleğin kapsama alındığı tarihte 16 yaşını doldurmuş ancak 19 yaşından gün almamış olanlar uyum eğitimine alınarak kalfalık belgesi sınavlarına girebiliyorlar.
3- Mesleğin kapsama alındığı tarihte 22 yaşını doldurmuş  olup KALFALIK BELGESİ sahibi ise  yada YETKİ BELGESİ sahibi ise mesleğin kapsama alındığı tarihten önce 1 gün bile sigortalı çalıştığını belgelendirenler  ustalık belgesi sınavlarına girebiliyorlar. 
Bu 3 maddenin uygulaması 2016 MART ayına kadar devam ediyor
Bu tarih bittikten sonra kalfalık veya ustalık belgesi alması için
1- Çizelgede mesleğin hizasında belirtilen  eğitim durumuna göre çıraklık süresinin 2 katı (ilköğretim veya orta öğretim mezunu)  sigorta veya bağ kur  lu olduğunu belgelendirenler   kalfalık sınavlarına girebiliyorlar. Örneğin çizelgeye baktığımızda çıraklık süresi ilköğretim mezunu için 2 yıl ,orta öğretim mezunu için 1 yıl olan, giyim giyim aksesuarları satış elemanlığından kalfalık belgesi almak isteyen bir kişi ilköğretim mezunu ise çıraklık süresinin 2 katı olan 4 yıl , orta öğretim mezunu ise çıraklık süresinin  2 katı olan 2 yıl sigortalı olarak çalıştığını belgelendirmesi gerekir. 
2- Kalfalık belgesi sahibi bir kişi ustalık belgesi almak istiyor ise mesleği ve çıraklık süresi ne olursa olsun, kalfalık belgesini aldığı tarihten sonra bu meslekte 5 yıl sigortalı veya  bağ kur ‘lu olarak çalıştığını belgelendirdiği takdirde ustalık belgesi sınavlarına girebiliyor.
3- bu şartların hiçbirisi tutmayan kişiler ise okula haftada 1 gün öğrenci olarak gelip, çıraklık süresi sonunda kalfalık sınavlarına katılmaya hak kazanıyorlar.
NOT: Sigorta süresinin  hesaplanmasında  hesaplamalar ay olarak yapılıyor ve aylık 20 günden aşağıda yatırılmış olan sigorta süreleri dikkate alınmıyor.

KAPSAMDAKİ MESLEK DALLARI İÇİN TIKLAYIN...

TAŞINMAZ MAL SATIŞ VE KULLANIM İLANI
ALANYA MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNCE, 20.11,2018 Tarihinde saat 10:00 ile 11:00 saatlerinde 1 adet taşınmaz malın satışı, 1 adet de taşınmaz malın kullanma izni PAZARLIK usulü ihalesi yapılacaktır. önemle DUYURULUR
Detay için tıklayınız ...

İHALE - DUYURU SON
Detay için tıklayınız ...

İHALE - DUYURU
Detay için tıklayınız ...

İHALE DUYURUSU
ALANYA MAL MÜDÜRLÜĞÜ KAYYIM BÜROSU BAŞKANLIĞINCA,19.12,2017 Tarihinde saat 10:30 ile 16:00 saatleri arasında taşınır taşınmaz malların Açık teklif usulü Satışı yapılacaktır. Ayrıntı için PDF dosyasına tıklayın.
Detay için tıklayınız ...

HALI VE KİLİM YIKAMA MESLEĞİ, 3308 SAYILI KANUN KAPSAMINA ALINMIŞTIR
3308 sayılı Kanun kapsamındaki Tekstil Ürünleri ve Halı Temizleme Meslek Dalı kapsamına alınmıştır. Söz konusu Kurul Kararı Kapsamında; Halı ve Kilim Yıkama İşletmeciliği TESK Ustalık (Esnaflık) Belgelerinin 3308 sayılı kanunun 35.maddesi kapsamında değiştirilecektir. Önemle duyurulur.
Detay için tıklayınız ...

33 MESLEĞE DAHA MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
33 meslekte daha belge zorunluluğu getirilerek, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 48’den 81’ e çıkmıştır
Detay için tıklayınız ...

İHALE İLANI
İlçemizde Açık İhale Usulü Taşınır ve Taşınmaz Malların Satış ilanı
Detay için tıklayınız ...

MESLEKİ YETERLİLİK BELGENİZİ ALDINIZ MI?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfında yer alan aşağıdaki mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirdi. ilgili tebliğ 25.05.2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Detay için tıklayınız ...

GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY TARİHLERİNDE UZATMA
modernizasyon planındaki yatırımını 31/12/2014 tarihine kadar tamamlayamayan gıda işletmelerine, 15/2/2015 tarihine kadar müracaat etmiş olmaları ve İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygun bulunması halinde yatırımlarını tamamlamaları için 01/01/2017 tarihine kadar ilave süre verilebilecektir.
Detay için tıklayınız ...

ÇALIŞANI OLANA İLK YARDIM EĞİTİMİ
6331 sayılı kanunu uyarınca, elemanı olan işverenin, acil durumlarla mücadele için işyerinin büyüklüğü ve taşıdığı özel tehlikeler, yapılan işin niteliği, çalışan sayısı ile işyerinde bulunan diğer kişileri dikkate alarak; önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda uygun donanıma sahip ve bu konularda eğitimli yeterli sayıda kişiyi görevlendirme ve her zaman hazır bulunmalarını sağlama yükümlülüğü bulunmaktadır.
Detay için tıklayınız ...

Online Ziyaretçi 2
Dün Tekil 178
Bugün Tekil 25
Toplam Tekil 357851